Algemene ledenvergadering Vereniging Dorpsbelangen Westerlee op 14 mei 2013

De algemene ledenvergadering vindt dit jaar plaats op dinsdag 14 mei 2013, aanvang: 19:30 tot ongeveer 20:00 uur in de Antenne, Hoofdweg te Westerlee. Alle leden van VDW zijn uitgenodigd voor de algemene ledenvergadering. 

uitnodiging jaarvergadering 2013

notulen jaarvergadering 2012

Jaarverslag 2012

Aansluitend rond 20:00 uur is er een informatiebijeenkomst

----------------

DE JUICHWILG 2012 IS VOOR DE GEMEENTE OLDAMBT

Sinds donderdag 4 oktober mag de gemeente Oldambt zich de trotse winnaar noemen van de 'Juichwilg 2012'. Met het uitreiken van deze prijs wil Landschapsbeheer Nederland het belang van gemeenten voor landschap en cultuurhistorie onderstrepen.

Onder het motto 'Het landschap ben je zelf' waren 12 gemeentelijke projecten genomineerd. Daarbij is gekeken naar gemeenten die zich op een positieve manier inzetten voor landschap, cultuurhistorie en buitenplaatsen. Uit de top-3 heeft de jury uiteindelijk na rijp beraad een winnaar gekozen: de gemeente Oldambt.

Doorslaggevende argumenten hierbij zijn geweest:

  • het actief ondersteunen van initiatieven van onderaf- (daarbij heeft het project Bloeiende bosranden Westerlee als grote voorbeeld gediend)
  • de aandacht voor de eigen leefomgeving en de positieve aandacht voor de slingertuinen, die een beladen periode uit de geschiedenis van de gemeente vertegenwoordigen.

Naast een prachtig mooi beeldje van een Juichwilg ontvangt de gemeente Oldambt ook een geldprijs van 5.000 euro.

Dit bedrag wordt besteed aan het herstellen van de slingertuin rond de herenboerderij van landgoed Westerlee. Het in ere herstellen van de slingertuin komt zowel de landschappelijke uitstraling van de buitenplaats als het dorpsbeeld ten goede..................

 

 

 

Vereniging Dorpsbelangen Westerlee  |  info@westerlee-vdw.nl